همشهری آنلاین: اگرچه در سالهای گذشته اندازه نانها به نسبت قیمتشان آب رفته بود و بهویژه نان سنگک و بربری دیگر کیفیت قدیم را نداشت و گلایههای مردمی درباره شوری نانها و استفاده از جوش شیرین بیش از اندازه در پخت نان به یک روتین هر روزه تبدیل شده بود، اما مدتی است که تلاش زیادی برای نظارت بر سلامت آرد و نان و بالا بردن کیفیت نانها بهکار گرفته شده و از حق نگذریم، این تلاشها بینتیجه هم نبوده است.
یکی از مشکلاتی که مردم را بعد از خرید نان دمغ میکرد و حتی گاهی باعث دورریز نانها میشد، استفاده نانوا از نمک زیاد و احتمالا بیکیفیت و در نتیجه شور شدن بیش از اندازه نانها بود. وزارت بهداشت هم به این ماجرا ورود کرد و حالا کنترل نمک در نان به یکی از سیاستهای موفق این وزارتخانه تبدیل شده که چند سالی است اجرا میشود و مرکز سلامت محیط و کار مرتبا از نانواییها بازدید و استانداردهای نمک نان را بررسی میکند. آخرین آمارها هم گویای این است که کمتر از ۱۵درصد نانواییهای کشور آماری مغایر با استاندارد تعریفشده نمک دارند که آن هم در حال رفع شدن است.
از طرف دیگر امسال قیمت نان افزایشی نداشته و نانواییهایی که طمع کرده و کمفروشی و گرانفروشی میکنند، توسط سازمان تعزیرات و بازرسی فرمانداری تهران جریمه و حتی پلمب میشوند. با تکرار این موضوع هم پروانه کسب این نانواییها گرفته میشود و تحویل یک آدم منصف خواهد شد.
آنطور که پیداست، فعلا اوضاع بر وفق مراد است و رضایت آنهایی که توی صف طولانی نان میایستند دارد جلب میشود و از کیفیت نان با توجه به قیمت آن راضی هستند.
نظر شما